X

Polja označena zvezdicom (*) su obavezna

X
Proizvodi: 0
Ukupno: 0,00 RSD

Pigmenti

I887. godine Gustave Sennelier, posvećeni hemičar, postao je zvanični prodavac finih umetničkih boja. Nakon temeljnog istraživanja istorije i upotrebe pigmenata, razvio je jedinstven proces proizvodnje uljanih boja, formulišući precizne metode mešanja nijansi i kontrole njihove neprozirnosti odnosno transparencije. Njegov rad je bio toliko metodičan, a njegovo oko tako izvešteno, da su umetnici vrlo brzo počeli da uvažavaju Sennelierovu paletu boja kao jedinstven standard kvaliteta.
Od tad, pa sve do danas, Sennelier uljane boje umetničkog kvaliteta nalaze se na izloženim slikama najprestižnijih svetskih muzeja, a legendarno ime Sennelier ulazi u večnost.

Pigmenti i prozvodi za nanošenje

Pod kraj XIX veka, kad je razvio uljane boje za svoje kupce-umetnike koje su ukljkučivale besmrtne imena poput Cézanne-a, Gauguin-a i Picasso-a, Gustave Sennelier prepoznao je potrebu za proizvodnjom boja koje bi sadržavale najveći kvalitet pigmenata. Da bi proizveo vrhunske boje, Gustave je insistirao na poreklu pigmenata iz odabranih  traditionalnih izvora, dok je precizno prepoznavao njihove specifične hemijske karakteristike. Naposletku, njegovo visoko uvažavanje ovih materijala, nisu samo obezbedili stalnost rada korišenjem njegovih boja, već su obezbedili proizvodnju rastuće palete jedinstvenih boja neprevaziđene lepote i kvaliteta.
Od tad, neki pigmenti su nestali, njihovi prirodni izvori su se iscrpeli, drugi su isključeni iz upotrebe zbog svoje toksičnosti. Kako bilo, sa skorašnjim inovacijama i istraživanjima Sennelier je ponudio širok spektar sintetičkih pigmenata koji savršeno odgovaraju učincima takvih, davnih, mineralnih pigmenata poput Lapis Lazuli i Cinnabar. Ipak, istovremeno, Sennelier i dalje vrši iskopavanja u potrazi za mineralima i drugim prirodnim elementima iz tradicionalnih izvora npr. pigmenata poput gline i gvoža korištenih u oker nijasama i pripremi nijansi boje pečene zemlje (Burnt Umber) od kalcifikovanog tla.
U zoru XXI veka, Sennelierovo jednako budno oko, upereno je na pigmente odabranih za svoju liniju kvalitetnih umetničkih uljanih boja, uljanih štapića, akvarel boja, mekih i uljanih pastela. Ovi identični pigmenti su pristupačni svim umetnicima koji žele svu slobodu u pripremi boja.

web site: www.sennelier.fr